Дойде време и тази година българските родолюбци от Сдружение "Да запазим теснллинейката" да поканят всички любители на пътешествията с тях на борда на еталонния влак "Родопи" по теснолинейката, за да отбележим заедно за четвърти път Националния празник на Република България!

Тази година отново се приканват всички гости да дойдат с народни носии, за да бъде още по-българско и празнично! Срещата тръгване е от гара Септември в 8:46 часа на 3 март (неделя).

Удобни връзки има и от гара Мездра (влак, който тръгва в 4:30 ч. за София), както и от гарите София и Пловдив. Пристига се там - между Родопите и Рила, по поречието на бисерната Места, където живеят много приятели на родолюбците, чакащи цяла година с нетърпение събитието.

Непознатата Якоруда - природа, история и традиции, които местните пазят от векове. След като слязат от влака поемат на празнично шествие от гарата до централната градска част, където в големия читалищен салон местни и гостуващи самодейци, както и ученици от якорудските училища, ще представят за едночасова празнична програма.

След това на площада ще се извие голямо българско хоро, всички ще се хванат заедно за ръце – заедно, защото вярват, че обединението е сила и шанс за по-добро утре!

След свободно време за разходка и обяд, влак „Родопи” потегля обратно в 15:54 часа и пристига в Септември в 19:21 ч.

От Якоруда също има удобни връзки за връщане към София, Пловдив и ж. п. възел Мездра (през Септември и София).

"БДЖ - Пътнически превози" ще въведе предварителна продажба на билети със запазени места за влак "Родопи" Септември - Якоруда - Септември на 3 март 2019 г. от големите гари в цялата страна, с цел да се осигури максимален комфорт и сигурност за пътуването.

За мероприятието е създадено фейсбук събитие, в което организаторите молят всеки, проявил интерес, да се добави в него:https://m.facebook.com/events/2118914644828467