Първият по рода си фестивал на огнените изкуства ще се проведе средата на месец юни във Враца. “Искрите на древния огън” е най-новият и мащабен проект на Огнена група “FireLab” – Враца.

Младежите от FireLab са познати на града от доста мероприятия и огнени шоупрограми, включително традиционния за групата July Morning, който се провежда всяка година на Хижа “Вестител”.

Врачанската огнена група са подготвили пълна програма за всички участници в новоорганизирания фестивал.

Проектът “Искрите на древния огън” е в изпълнение на проект BGLD – 1.003 – 0004 „Младежки център Враца – фактор за развитие на Северозапада“ по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

Кога и къде?

Фестът ще се състои на 12 и 13 юни в няколко ключови места в града. Обученията ще се състоят в сградата на Младежки център – Враца, а вечерните концерт-спектакли както следва:

12.06.2021г. от 20:30ч. – Парк “Дъбника”.

13.06.2021г. от 20:30ч. – Парк “Зелето”.

На всеки концерт-спектакъл ще има различни млади таланти и изпълнители на града, огнено шоу от Огнена група “FireLab” – Враца, като на закриването на фестивала (13 юни) ще присъстват младежките рок групи “Спални места” от София и “Бирен ден” – Враца.

Освен вечерните концерти на открито, групата е подготвила интересни дейности за най-запалените младежи. В рамките на фестивала – 12 и 13 юни младежи ще могат да се впуснат надълбоко в света на огненото изкуство. Всеки желаещ младеж ще може да се ЗАПИШЕ и да научи много интересни факти за изкуството, както и да се научи да върти огън напълно БЕЗПЛАТНО.

FireLab за подготвили богата програма за ентусиастите, включваща обучения, игри, енерджайзери, вкусни сандвичи от Кът за бързо хранене “СоКЪТ” – Враца, както и готини награди за най-активните.

Награждаването ще се състои на вечерния концерт-спектакъл на 13.06.2021г. в парк “Зелето”.

Какво ще науча?

Всеки ЗАПИСАЛ СЕ за огнения фестивал “Искрите на древния огън” ще развие своите умения за работа в екип, лидерство и комуникация. Освен това всеки ще се запознае с огненото изкуство – Откъде произлиза, как се върти огън, какви уреди използва FireLab, както тактики за по-красиво огнено шоу и правила за безопасност при боравене с огън.

Всеки, който желае може да се запише безплатно ТУК (https://forms.gle/5MmpVu8XCSTS4ADe7), както и да посети Facebook страницата на ФЕСТИВАЛА или тази на FIRELAB.