Фенове на ретро сръбската музика от град Видин си направиха интернет радио с името MMIROJV.

Причините да се създаде това радио са, че те се чувстват дискриминирани в собствената си страна. Това не са фенове на чалгата, както мнозина ги бъркат. Именно тези създатели на радиото си хвърлиха обувките в знак на пренебрежение в посока на Азис, когато той излезе, като подгряващ изпълнител на Лепа Брена в зала Арена Армеец. Кадрите естествено бяха не само скрити, а и използвани в най-гледания клип на Азис за PR (как феновете скандират, но те скандират да се махне).

Създателите на радиото предпочитат да останат анонимни и да го разпространяват само чрез приятели.

Те мразят чалгата, мразят поп-фолка, мразят пошлостта.

След това са пробвали да се поздравят с някоя песен по радио от национален ефир, но това им е било отказвано многократно.

През 2005 г., българската държава активира заглушители на радиостанции, с цел да заглуши идващите от Турция проориенталски ритми на музиката, но заглушители монтират и във Видин, с което заглушават радио Belle Amie (Югомания и Пинк).

В този емоционален момент на ограничения се заражда и идеята за съпротива. Повечето видинчани искат да си слушат това, което през годините преди 1989 слушаха, леко незаконно (заради забраната по време на комунизма да се слуша неограничено чуждестранна музика).

Тези хора почувстваха в 21 век още по голяма забрана за това, което харесват (със заглушаването на сръбските радиа и пошлостта по българските фолклорни програми), и бяха принудени да си създадат радиото. Средната слушаемост на радиото рядко пада под 50-60 уникални слушатели за деня, с което трудно дори могат да се похвалят и ефирните радиостанции.

Радиото е без реклами, без сайт и може да се слуша на следния адрес:

http://79.98.108.170:8277/stream