След като в началото на годината от Община Мездра обявиха гръмко, че тази година отново ще има Панорама на екстремното кино в града - много граждани се зарадваха на новината.

За целта от Общината бяха предложили безвъзмездно амфитеатралната площадка на Археологически комплекс 'Калето". Новината за събитието беше публикувана и утвърдена от кмета на Мездра Генади Събков и публикувана в Културния календар на общината. Към този момент събитието все още фигурира в календара в сайта на Община Мездра (на снимката).

След това любители на екстремното кино се свързаха с организаторите, за да потвърдят - наистина ли в Мездра е възможно да има лятно кино на "Калето"?

Организаторите потвърдиха, както и потвърдиха приблизителни дати.

Впоследствие радостната новина започна да се разпространява между гражданите и всички с нетърпение зачакаха събитието...

По една или друга причина събитието беше отменено. Не е ясно дали е имало неразбирателство с Общината или липса на съдействие. Имайки предвид обаче какво е мнението на голяма част от управлението на общината към лятно кино в града - всеки сам може да стигне до обосновано предположение.

Обоснованото предположение и заключение е, че лятно кино в Мездра е "Мисия невъзможна" и това беше втори епизод на сагата. Все пак това не е всичко - очаквайте трети епизод, в който лятното кино на БНТ за поредна година ще заобиколи Мездра, и на 27 юли, от 21:00 часа в парк "Дъбника“ врачани ще могат да гледат безплатно филма "Летовници“. Летните кина събират десетки хиляди зрители по площадите и парковете на България, връщайки емоцията на лятно кино под звездите.

В община Мездра, единственият филм, който жителите на града могат да гледат под звездите, е "Мисията невъзможна" - някъде в далечното бъдеще...