Празничната програма включва изпълнения на "Торлашки напеви", Духова музика "Чипровци", Фолклорен квартет "Полутон" от Бойчиновци и на самодейни състави. "Гвоздеят" на програмата се очаква да бъде сценичната изява на популярните сръбски изпълнители Амар Гиле и Наташа Джорджевич.

В първия от дните, 11 август (петък), концерт ще изнесе младият и много популярен в момента сръбски изпълнител Амар Гиле, който ще пристигне заедно със своя оркестър. Обичаният певец обещава на всички гости и жители на Чипровци двучасов спектакъл с любими сръбски хитове. Изпълнителят нашумя у нас след изпълнението на песента "Imam ljubav, ali kome da je dam".

На другия ден, 12 август (събота), на сцената ще се качи популярната сръбска певица Наташа Джорджевич. Освен със своите хитове ,"Alal vera", "Golube", "Da umrem od tuge", тя ще възрадва темпераментните балканджии, като изпълни вечни сръбски песни, популярни в България.

В афиша на Празника на Балкана Чипровци 2017 са предвидени и атрактивни спортни прояви. Ще се проведе състезание по планинско колоездене "Три чуки" и по планинско бягане.

Всички жители и гости на Северозападна България са поканени на празника на Чипровския балкан на 11, 12 и 13 август, на който ще пеят Амар Гиле и Наташа Джорджевич!

Източник: chiprovtsi.bg