В последните няколко дни на месец август 2017 във Фейсбук кипи усилена дискусия на следните теми – дали наистина новите уреди в двора на гимназията в Мездра, струват наистина 5000 лв, защо са толкова малко и така нататък. По принцип във фейсбук винаги има потребители, които дори на нещо безспорно добро и полезно са готови да „хейтят” (критикуват без покритие с цел да дразнят другите потребители, и за да бъдат интересни).

Самите въпроси обиждат всички хора вложили толкова много в изграждането на проектът с уредите, вложили лични усилия и себе-отдаване в каузата, обиждат и цялото гражданство на Мездра. Но няма смисъл да се доказва на подобни хора, че това са маркови уреди и цената дори е по-скъпа от платените 5000 лв. Целта на хейтърите е именно тази – да предизвикат внимание с критика по нещо добро, и в такъв случай по-добре с тях да не се спори, защото споровете подхранват тяхното самочувствие и те са готови да продължат да дразнят другите фейсбук потребители.

Интересното е къде бяха същите фейсбук потребители, които днес критикуват Street fitness площадката изградена тази година, за това, че е изградена за „колосалната” сума от 5000 лв, когато през 2014г. общинските съветници и кмет в единодушие усвояваха половин милион лева за „покупката на модерна сцена с размери 12х12 метра и специализирано оборудване към нея” (както е записано в обществената поръчка BG161PO001/1.1-10/2010).

Проектът за сцената и няколко-то събития около Free Fest Mezdra 2014 е финансиран по схема BG161PO001/1.1-10/2010 и е на обща стойност малко над 515 000лв. (и ако допуснем, че за няколкото хорца и ръченици, са отпуснати 15 000 лв, то другите половин милион са за сцената). Къде бяха тогава критикарите, да попитат дали тая алуминиева сцена струва половин милион лева?

Допълнителна информация за покупката на сцената е публикувана тук: https://dariknews.bg/regioni/vraca/startira-izpyln...