“От Еър Мездра пуснаха директен полет за Ню Йорк” – Под това заглавие във фейсбук групата „Автобусни спомени България” са качени две от най-харесваните и дискутирани снимки на мездренски автобуси спрели на автогарата в Мездра. На автобусите пише, че са в посока Ню Йорк.

Не става ясно дали снимките са колаж или са истински (на внесени от чужбина автобуси), но снимките предизвикват искрени добронамерени усмивки у потребителите на социалната мрежа.

По принцип добра практика в автобусните превози и нещо като неписано правило е да не се премахват опознавателни или други знаци от самото превозно средство (така както е произведено).

В скоби може да се допълни, че фирмата оператор на автобуса извършва автобусни превози в страната и чужбина и е синоним на качество и гордост за всеки гражданин на Мездра. Нама по-голяма радост за окото, от това, когато даден мездренин е далеч от родината в Европа или на почивка в Турция, Италия и др. и случайно да види автобус на тази фирма – да види родното „ВР” в регистрационния номер и да си каже на ум с туптящо от родолюбие сърце – ето го автобуса за Враца. В такъв момент очите се напълват със сълзи, навявайки спомени за родната Мездра. И в този ред на мисли, се появява и трета версия – автобусът да е подготвян наистина за дестинация до Ню Йорк.

Източник: https://web.facebook.com/BusMemoriesBulgaria/