Граждани и общественици инициират подписка за подмяна на скъсания информационен билборд до бюст-паметника на Васил Левски в Мездра с патриотичен билборд на Апостола на свободата. В подписката е нужно да се посочи само e-mail адрес, име, телефон или фесйсбук харесване, защото много хора се притесняват да дават личните си данни, поради злоупотреби. Тоест, тя няма да има юридическа стойност, но ще има нещо много повече - стремеж да събуди патриотичния дух на гражданството, завещан ни от Дякона. Дори да няма реално, физическо реализиране на подписката, то отговорните лица трябва да знаят, че тя вече е започнала в сърцата на хората и гражданството на Мездра. Въпрос на време е патриотизмът и националното самосъзнание да пробият скалите, както река Искър е пробивала бавно непробиваемите скали на Дефилето, за да премине гордо стотици километри.

В момента информационният билборд за някакъв европроект е изпокъсан и загрозява градинката, в която е паметникът на Левски, загрозява и самия паметник. На това място не е подходящо да има и фирмен билборд, защото така това ще стане антиреклама на всяка една фирма, посегнала да рекламира в аурата на Дякона (буквално на 3 метра от паметника), а и гражданите едва ли биха го допуснали. Едно е сигурно - тези изпокъсани чаршафи около паметника трябва да се махнат.

В инициативата ще се търси съдействие и от граждани, за които градинката с бюста на Левски продължава да е известна като "градинката на Гено Цеков" - кмет на община Мездра (1960-1966 г.), и които се отнасят с леко недоверие към всичко ново, което се прави в тази градинка - заради спомените си от младежките години.

Днес е моментът всеки един родолюбив гражданин на Мездра да се обърне с настояване към общинските съветници и/или кмет, за които е дал гласа си, с настояване за направата на патриотичен билборд на това място.