Днешното занимание бе посветено на географията. Децата разглеждаха географски атласи на континентите, търсеха и споделяха любопитна информация за градове и държави.

Завеждащата Детски отдел Величка Христова и главният библиотекар Павлина Русева бяха подготвили и забавни образователни игри, в които момичетата и момчетата трябваше да разпознават континентите, да покажат знания за държави, градове, растения и животни, започващи с една и съща буква от азбуката. Тази игра обаче затрудни доста състезателите, но от своя страна ги мотивира да научат повече за следващото занимание.

Най-интересна обаче се оказа играта „Журналист за един ден”. С голям ентусиазъм всяко едно от децата се превъплъти в репортер и взе от приятелите си своето първо интервю.

Първа с микрофон в ръка бе най-малката участничка Антония. След нея, почти професионално, своето първо интервю направи Изабел. Нейната събеседничка Петя разказа за своето училище, за домашните си любимци и за любимия си спорт.

Най-нетърпелив бе и Цеци, който интервюира своя приятел Теодор. Пред микрофона Теодор призна, че не обича много – много да чете и да учи.

При разменените роли, Теодор показа истински талант да задава интересни въпроси, на които Цеци отговаряше искрено и с огромно желание.

Но най- забавното интервю разбира се, остана накрая за Петя, която поднесе микрофона към библиотекаря Павлина Русева. Макар и изненадана, Павлина Русева с удоволствие отговаряше на интересните въпроси, зададени от Петя. Накрая пожела на читателите на MediaNews и на зрителите на Media+ да бъдат здрави, да намират поне половин час време, за да прочетат любима книга.

Така със смях и закачки момичетата и момчетата си тръгнаха с обещанието да се срещнат отново в петък