Днес беше най-вкусният ден, в който малки и големи приемат първите си уроци по готварство. С много старание момичетата свещенодействаха в приготвянето на кусни баници. И за да има за всеки вкус, бяха приготвени три различни баници – традиционната баница със сирене, сладка баница с ябълки и накрая – баница със сирене и бутер тесто. Миналата сряда са приготвяли вкусни бухтички, които, както и баниците, се изяждали мигновено.

За да бъде забавно и разнообразно, заедно с Елисавета Тодорова децата са изготвили всекидневен календар на дейностите. В понеделник се провеждат различни игри, във вторник четене на приказки и художествена литература, срядата е обявена за ден на готвача, в четвъртък всички рисуват изработват различни предмети в арт работилницата, а в петък поемат в околностите на селото на весел и забавен излет.

За времето, прекарвано в читалището, разказа най-голямата участничка – бъдещата абитуриентка Данче Николаева, която завършва ПГ „Алеко Константинов” професия „Ресторантьор”, специалност „Кетъринг”, че тук е интересно, забавляват се, помагат си и създават приятелства. Заедно с нея бяха още две възпитанички на гимназията - Андреа Вацова и Никол Петкова, които овладяват изкуството на кулинарията.

Малката Мелани заяви, че е много интересно, защото всички играят заедно и се сприятеляват. Тя допълни, че най-много ѝ харесват заниманията именно в сряда, защото си похапват вкусно.

Секретарят на читалището допълни, че заниманията са започнали още от 23 юни, когато децата са се включили в подготовката за храмовия празник на 29 юни – денят на светите равноапостоли Петър и Павел.

Децата изцяло са пребоядисани скамейките и масите в църквата, почистени са дворът и тротоарите пред него.