Днес децата се запознаха със семейството и творчеството на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Петокласникът репортер Кристиян Панов разказа, че днешното занимание е посветено на 174-та годишнина от рождението на народния поет.

Първокласничката Гергана Цветомирова и третокласничката Мариета Бориславова разказаха за майката на поета - Съба Вазова, за семейството и братята му, решаваха кръстословица, четоха негови стихове.

Творческата задача, която им бе поставена за деня бе да препишат стихотворението „Майка ми” и да го подарят на своите майки. След което всяко едно от тях прочете по една строфа от незабравимата Вазова творба, посветена на най-близкия за всеки от нас човек – майката:

Завеждащият „Детски отдел“ в библиотеката Величка Христова разказа на малките любопитковци интересни факти за семейството на писателя и най-вече за неговата майка, на която тази година ще бъде чествана 190 години от рождението ѝ.

Заниманията продължават да се провеждат в залите на библиотеката всеки понеделник, сряда и петък от 9:00 часа до 31 август.