В съдебната зала защитникът на Г. Б. пледира, че липсват основания за предаването му на австрийските власти, тъй като пред тях е доказано с психиатрична експертиза, че неговият подзащитен е извършил деянието в състояние на невменяемост. Той, от своя страна, отказа да бъде предаден доброволно на австрийските власти и отрече да е заплашвал бившата си приятелка. Прокурорът по делото изрази становище исканото лице да бъде предадено на съда в град Виена - поясниха от „Връзки с обществеността” на съдебната институция.

Съдът, след като преценил събраните по делото доказателства и обсъдил изложените от страните съображения, е постановил да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. Б. Целта е да се обезпечи изпращането му на австрийските власти. От съдебната зала той веднага е приведен в следствения арест, където ще остане до фактическото му предаване на австрийските власти.

Решението на Врачанския окръжен съд подлежи на обжалване и протестиране в петдневен срок от днес пред Софийския апелативен съд.