На 7 октомври т. г. Р. Б. Н. е бил задържан за 48 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за закана с убийство в условията на домашно насилие, за което законът предвижда до 6 години „Лишаване от свобода“.Според събраните досега доказателства по делото майката и синът й живеят в едно жилище, но взаимоотношенията между тях са влошени от години. Майката нееднократно е подавала на тел. 112 сигнали за физическо и психическо насилие срещу нея от сина й.

По искане на прокуратурата на 11 октомври т. г. РС – Берковица е наложил на обвиняемия Р. Б. Н. мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която той е обжалвал. След като се запозна с документите по делото и изслуша прокуратурата, обвиняемия и защитата му, Окръжният съд обяви жалбата за неоснователна.Повдигнатото на Р. Б. Н. обвинение е за престъпление, за което законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“. Съществуват достатъчно доказателства за обосновано предположение,че той е съпричастен към престъплението, в което е обвинен, и е налице реална опасност, ако е на свобода да извърши друго престъпление, заявиха магистратите.

Окръжен съд – Монтана потвърди най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.на Р. Б. Н.- 33-годишен, с основно образование, безработен, неосъждан,

Определението на съда не подлежи на обжалване.