Към м. юли 2022 г. обвиняемият Б.Б. живеел с майка си Р.Н. в гр. Видин. От около 17 години жената била инвалид, придвижвала се посредством инвалидна количка и не можела самостоятелно да се обслужва.

В продължение на години синът упражнявал непрестанен психически тормоз спрямо майка си, изразяващ се в скандали, закани и обиди. С времето агресията му ескалирала и той проявил физическо насилие спрямо нея.

На 13.07.2022 г. Б.Б. й нанесъл удари с юмрук в областта на лицето и главата, душил я с ръцете, заплашил я с убийство. От страх за живота и здравето си жената се преместила при братовчедка си, но след 2 дни й се наложило да се върне в дома си.

Обвиняемият продължил системно да упражнява физически и психически тормоз над Р.Н. - обиждал я, викал й, биел, изнудвал я за пари.

На 29.08.2022 г. Б.Б. отново посегнал на майка си. Във видимо нетрезво състояние и без повод той се развикал. Нанесъл й удари с юмруци в областта на главата, ритал я с крак в областта на лицето.

Вследствие на побоя жената трудно говорела, имала рани, ожулвания и охлузвания по главата, изпитвала страх за живота си.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство са били разпитани свидетели, които потвърдили за насилието, упражнявано от Б.Б. спрямо майка му.

Предстои делото да продължи в съда.