"Враца е град, който е близък до сърцето ми поради факта, че хората тук носят в себе си един много романтичен патриотизъм, написа в социалната мрежа след срещата си с врачани Ангел Джамбазки. За съжаление е и град, който страда от липса на инвестиции и възможности за развитие от страна на младите хора.

Северозападът е жертва на безотговорната политика на редица български правителства. В момента регионът страда от това, че много хора го напускат, за да търсят по-добро бъдеще за себе си и семействата си. Напускат в посока големите градове и Западна Европа. Напускат, за да живеят по-добре.

Нищо няма да се промени, докато не настояваме и работим за привличане на по-сериозни инвестиции в региона и по-добра инфраструктура, която да го свърже с другите икономически центрове в страната. Това са проблемите на местно ниво. В по-големия контекст трябва да се борим с двойните стандарти в Европа. Не само България има проблем с изтичането на мозъци. Цяла Източна Европа губи от това, докато икономическите сили на Запад получават евтина, но квалифицирана работна ръка.”

"На откритата ни приемна в гр. Козлодуй раздадохме листовки в подкрепа на АЕЦ "Козлодуй", информира чрез официалната си страница във фейсбук Ангел Джамбазки. ВМРО винаги е била последователна в подкрепата си към атомната енергия. Днес затвърдихме тази своя позиция.

АЕЦ „Козлодуй“ без съмнение е нашето най-високотехнологично предприятие. То осигурява поминък на общо 10 000 души в Северозапада. Атомната ни централа е и гарант за нашата енергийна независимост. Кощунство е да не се инвестира в допълнителни мощности за развитие на ядрената енергетика. Ясно ми е, че мнозина зелени негодници ще продължават да развиват черен PR именно срещу атомната енергия. На тях бих казал, че се изисква особено нахалство да подчертаваш тежкия проблем със замърсяването от парникови газове и фини прахови частици и в същото време да заемаш твърда политическа позиция срещу ядрената енергия. Няма такъв филм. Когато е управлявана отговорно, атомната енергия е най-чистият и ефективен източник на енергия.”

"В Козлодуй има изградена инфраструктура, има подготвени кадри. Българската АЕЦ е доказала безопасността си. Ние не трябва да спираме да защитаваме интересите и да осигуряваме бъдещето на българската атомна енергия.

Радвам се, че хората не се посвениха да дойдат и да говорят с нас за своите проблеми. Това е начинът да разбереш какви са проблемите на гражданите. Те едва ли се интересуват дали новата директива за авторското право в Европейският парламент е приета или не. Те се интересуват от това да имат добри и работещи инфраструктура, икономика и обществени услуги", написа в заключение Ангел Джамбазки.