Ивелина Ивова е позната като творец в художническите среди в града, вече има една самостоятелна изложба - живопис и графика, както много участия със свои творби в съвместни изяви с други талантливи автори от Мездра.

Експозицията включва 20 творби на Ивелина –17 пейзажа „Мрачната гора”, „Залез”, „Недостижимо”, „В търсене на Златната река”, „Есен в сърцето”, „До езерото”, „Нейде из Копривщица”, „Светлина”,, „Преди бурята”, „По изгрев 1”, "Буря”, „По изгрев 2”, „Скритата пътека”, "По изгрев -3", „На края на пътешествието”, „Тайнственият остров”, „Преди буря” и три с анималистични изображения - „Пазителят на гората”, „Златната птица” и „Пеперуда”, изпълнени с акрилни и маслени бои, умело съчетани със златен бронз, подчертавайки пътя на светлината.

Всяка една от творбите разкрива тайнствени пространства, мистични представи и фантазни внушения. Впечатляващо е умението на художника в играта с багрите, преливащи от тъмни и мрачни тонове в избухващи ярки и огнени пространства.

За идеята и посланията на картините разказва Ивелина:

„Това послание, което се опитвам да предам с моите творби е, че колкото и хубаво да е, че сме тук и сега, да живеем за момента, да сме постоянно нащрек в реалността, трябва от време на време да избягаме за малко, да седнем, да помислим, да помечтаем. С тази моя изложба „Загадъчни пространства” целя да предизвикам хората малко да избягат от тази забързана реалност и да се потопят в приказни и загадъчни пространства, в които да открият малко спокойствие и малко вълшебност в нашия забързан и може би монотонен и понякога сив свят”.

Цялата феерия от багри и светлина, вплетена в платната, издава връзката на художника с природата и нейната непреходна величественост и изменяща се красота.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов поздрави талантливата виновничка за събитието и ѝ пожела да продължи да твори и като архитект, и като художник. Вернисажът уважиха служители в Общинската администрация, близки и приятели на Ивелина.

Изложбата "Загадъчни пространства" на Ивелина Ивова можете да разгледате всеки делничен ден до 15 май във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.