„Подадохме жалба някъде в началото на годината, но не си спомням точно кога, която е внесена в община Мездра от кмета на селото. Проблемът е че когато беше асфалтирана улицата никой не помисли за това как ще се отводнява тази улица и сега и от двете посоки водата идва и минава през нашия двор. Сега тази част на двора ни просто пропада,вече има страховита дупка в която пролетта и едно от дърветата които сме посадили“ – пише Даниела.

„Къщата се намира на улица „Александър Стамболийски“ 16.

Винаги сме се старали да помагаме на селото с каквото можем, включваме се в инициативи и се надявахме на някаква отзивчивост от страна на община Мездра да ни обърнат внимание за нашия проблем“ – допълва Даниела.

Припомняме, че в края на 2017 г. Министерският съвет одобри допълнителни трансфери за 2017 г. по бюджетите на редица общини в България в общ размер на 46,8 млн. лв. За община Мездра бяха отпуснати над 460 000 лв за ремонта на улици в населените места на територията на общината.

За село Руска Бела бяха подадени три улици - “Александър Стамболийски“, "Кръстьо Ташев“ и “Маршал Толбухин". За ремонта на най-дългата улица - ул. “Александър Стамболийски“, който бе завършен през октомври 2018 г., бяха предвидени и 60 000 лв. За качеството на който, MediaNews вече писа.

Какво обаче се случва днес е видно от снимковия материал, предоставен от семейство Панчеви. А само преди година тяхната дъщеря Анастасия Панчева превърна в истински произведения на изкуството двата стълба на ЧЕЗ, намиращи се пред двора им.