По време на полицейската акция са разкрити 8 криминални престъпления. В полицейския арест на РУ Лом по Закона за МВР в срок до 24 часа са задържани 2 лица.

Бързо производство за притежание на наркотични вещества е образувано срещу 22-годишен ломски жител. Той е задържан за 24 часа в полицейския арест на РУ Лом, след като от обитаваното от него жилище в крайдунавския град били намерени и иззети 2,54 грама амфетамини и 9,6 грама суха зелена тревна маса канабис.

При извършени процесуално-следствени действия, в това число и разпит пред съдия на свидетели очевидци, е разкрит 28-годишен ломски жител, който на 30.01.2022 г. в 01,10 ч. запалил и унищожил писта за скейтборд в Дунавския парк на гр. Лом.

При извършена съвместна проверка с митническите органи в частен имот в ломската местност Садовете е открит и иззет бидон, съдържащ незаконно съхранявани 200 литра етилов алкохол.

При полицейски проверки в селата Княжева махала, Василовци, Долно Церовене и Дългоделци е установено незаконно съхранение на общо 3 куб. метра дърва за огрев, без необходимите документи за произход.

Установени са 4-ма извършители на домови кражби - двама местни жители на с. Василовци, на 25 г. и на 18 г., направили самопризнания за извършена кражба през февруари на 2 500 лв. и вещи за бита от къща в с. Василовци.

48-годишен ломски жител върнал на собственика му откраднат през почивните дни циркуляр за рязане на дърва в село Дондуково.

По „горещи“ следи е задържан 36-годишен жител на село Трайково, който извършил кражба в село Аспарухово на 2 скоростни кутии от леки автомобили, редуктор от камион, 2 алуминиеви разпръсквачи, алуминиев струйник и кош от пералня.