В хода на акцията са проверени 282 МПС, 389 човека, 50 лица от криминален контингент и 27 техни сборища, 10 питейни и увеселителни заведения, 8 търговски обекта,7 автоморги, сервизи и депа, 5 заложни къщи, 5 пункта за черни и цветни метали.

Регистрирани са 7 престъпления, образувани са 4 досъдебни производства. Трима мъже са задържани по ЗМВР. Съставени са 27 предупредителни протокола по ЗМВР, 33 акта за административни нарушения и 21 фиша по ЗДвП.

Разкрити престъпления на територията на РУ-Лом:

- незаконно притежавани пушка, пистолет и пластмасова кутия, съдържаща 78 патрона, са иззети от дома на 53-годишен жители на село Дъбова махала, общ. Брусарци. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от НК.

-служители на РУ Лом върнали на ломски жител метална врата, противозаконно отнета от оградата на имота му в крайдунавския град. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия бил установен извършителят – 69-годишен ломски жител, който предал вратата на площадка за изкупуване и търговия с черни и цветни метали в гр. Лом. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – гр. Монтана за налагане на административно наказание.

- криминалисти от РУ-Лом разкрили кражба на лула и меден капак от 80-литров казана за варене на ракия, както и на 20-метров меден удължител, извършена през месеца от дома на болен жител на село Добри Дол. По случая е установен 20-годишен криминално проявен, който направил самопризнания, а откраднатите вещи били открити в помещение в близост до къщата на собственика.

- служители на Участък Брусарци са установили 15-годишен ломски жител, извършил кражба на телевизор, различни по вид посуда и дрехи от необитаема къща в село Крива бара. Част от откраднатите вещи са върнати на собственика.

- служители на РУ Лом заловили двама криминално проявени от крайдунавския град, на 29 г. и 45 г., които противозаконно отнели два мобилни телефона. Те направили самопризнания и възстановили нанесените щети. Материалите по случаите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – гр. Монтана за налагане на административни наказания.

Разкрити престъпления на територията на РУ-Монтана:

- служители на РУ Монтана установили 27-годишен рецидивист от село Габровница, извършил кражба на част от хладилна витрина от склад на фирма в индустриалната зона на Монтана. По данни на собственика нанесената щета е в размер на 500 лв. Установени са множество свидетели, като материалите ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – гр. Монтана.

- 11,7 грама амфетамини и 6,2 грама суха зелена тревна маса канабис са иззети при извършени процесуално-следствени действия отжилището и лекия автомобил на 36-годишен монтански жител. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

- водач, седнал зад волана под въздействието на наркотични вещества, е задържан при полицейска проверка на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в гр. Монтана. На 26.07.2023 г. около 14,20 ч. при проверка на лек автомобил"Фолксваген Пасат“ с монтанска регистрация, управляван от 36-годишен монтански жител, с дръг тест е установено, че водачът шофира под въздействието на амфетамин. По случая е образувано бързо производство.

- 18 кутии цигари (360 къса) от марката "Marlboro", без български акцизен бандерол, са иззети от търговски обект в кв. „Кошарник“ в гр. Монтана. На нарушителя ще бъдат наложени санкции по Закона за акцизите и данъчните складове.

Разкрити престъпления на територията на РУ-Берковица:

- 62-годишен жител на берковското село Замфирово е задържан за незаконно притежание на оръжие и на предмети с белези на културно-исторически ценности. След сигнал и извършени процесуално-следствени действия от обитаван от 62-годишния имот в село Замфирово са иззети газов пистолет, нерегистриран по съответния ред, пълнител; 14 патрона за газов пистолет, детектор за злато и предмети, наподобяващи културно-исторически ценности - 3 монети, 4 кръста и кама с кания. По случая е образувано досъдебно производство.