В полицейския арест на РУ Берковица е задържан 18-годишен жител на село Замфирово, извършил тази седмица две взломни кражби в селото. От къщата на 47-годишна жителка след взломяване на прозорец отнел LED телевизор "LG", а от друга къща – множество инструменти. Откраднатите вещи са върнати на собствениците.

След проведени оперативно-издивателни мероприятия са установенидвама извършители на кражби на телевизори в гр. Берковица.

Миналата нощ 20-годишен от гр. Берковица проникнал през недобре затворен прозорец в къщата на местен жител, откъдето отнел телевизор "lg"-45 инча. През месец април 18-годишен от кв. „Раковица“ извършил кражба от къщата на свой съкварталец на телевизор "Самсунг" 55 инча, на стойност 2000 лв, който оставил в заложна къща в Студентски град в гр. София. Откраднатите телевизори са намерени и върнати на собствениците.

След разследване е установен извършител на побой над монтански жител. На 11.05.2022 г. в 0,58 ч. в РУ Берковица бил получен сигнал от тел. 112, според който 46-годишенжител на монтанския квартал „Кошарник“ бил приет в ЦСМП Берковица с комоцио и съмнение за фрактура над дясно око. По случая е установен 44-годишен берковски жител, който направил пълни самопризнания. В РУ Берковица е образувано досъдебно производство.