Разкрити са 8 криминални престъпления – задържани са непълнолетен притежател на наркотични вещества и трима извършители на кражби от кв. „Раковица“. Съставени са 4 акта за съхранение на незаконни дърва за огрев в кв. „Раковица“.

Досъдебно производство е образувано по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК. След получена информация на ул. „Д-р Иван Панов“ в гр. Берковица криминалисти установили 17-годишен местен жител, от чийто джоб на якето иззели доза от 0,39 грама марихуана.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия в полицейския арест на РУ Берковица за кражби са задържани трима жители на кв. „Раковица“ - двама братя на 20 г. и 27 г. и 17-годишен от същия квартал. Братята са уличени в кражба на пластмасов съд с вместимост от 1 000 литра, намиращ се в частен имот в същия квартал и кражба на аудио система от паркиран в квартала лек автомобил. 17-годишеният е задържан за кражба на акумулатор от лек автомобил, извършена декември м.г. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците.

След получена информация при проверки в четири частни имота в кв. „Раковица“ е установено съхранение на общо 4,5 куб. незаконна дървесина от различен вид. По случаите са образувани преписки.