Конкурсът се провежда в 6 категории:

I-ва категория–„ Най-усмихнатите деца в детската градина“

II-ра категория – „Най-усмихнати първолаци“

III – та категория – „Най- усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас

IV – та категория – „Най- усмихната прогимназия“ 5-ти до 7-ми клас

V - та категория – „ Най- усмихнати гимназисти“ 8-ми до 11-ти клас

VI –та категория – „Най-усмихнати абитуриенти“

Статистиката на организаторите показва, че през годините са участвали над 1200 училища и детски градини, над 30 000 детски усмивки, над 150 публикации в медиите и весели репортажи в централните новини. Това е най-големият конкурс за усмивки в страната!

Конкурсът има за цел да покаже на всички уважение, увереност, дисциплинираност и сплотеност в борбата си срещу Ковид 19 във всеки клас, град, село, училище. Най-важно е участието, защото усмивката прави силата!

Всички желаещи да се включат в конкурса трябва да изпратят фотография на класа с размер А4 (МОЖЕ И ПО-ГОЛЯМ ФОРМАТ) до 20.11.2021г. на адрес: Бургас, ул. „Янко Комитов“ 4, Митка Георгиева за Сдружение „УСМИВКА“участие в конкурса „Най-усмихнат класна България 2021г."

На обратната страна на снимката трябва да напишете кой е Вашият клас и кой е Вашият класен ръководител, кое е Вашето училище и къде се намира (град/село/област), телефон и имейл на преподавателя или училището написани четливо за връзка при изпращане на е-Грамоти и награди на спечелилитете, категорията, в която участвате, кратко описание за това, как Вие участвате в борбата срещу Ковид 19.

Фотографиите ще бъдат оценявани от жури. След приключване на конкурса фотосите ще бъдат представени в изложбата „Най-усмихнатият класна България 2021“ на официалното награждаване през 2021г. организирано от Сдружение „УСМИВКА“ и Община Бургас в сградата на Областна администрация.