Организаторите са провокирани от грозните гледки на отпадъци край красивите кътчета на страната ни и от уж дребните градски проблеми, като дупки по улиците и тротоарите и много други. И призовават учениците да провокират вниманието на администрацията и на съгражданите си към този проблем.

"Всички деца, които искат да участват, деца над 8 години до 12-и клас могат да участват в конкурса и да изпратят снимка на любимото си място, любимата си природна забележителност или забележителност в България и нещо, което им е направило негативно впечатление на път за там. Правят снимка на това и изработват картичка сигнал за общината. Т.е. някой не си е свършил работата и те виждат тази грозна гледна на път към нещо красиво. Проблемът ни е, че имаме толкова красиви кътчета в страната и от друга страна има едно много лошо отношение, не се поддържа инфраструктурата, хората не пазят нито нашите паметници, нито самата природа", каза Ивелина Георгиева от организаторите фондация "Отворен час".

Картичките трябва бъдат изпратени на имейл: otvorenchas@gmail.com или във Facebook Group до 15 ноември. На страницата във Facebook може да намерите повече подробна информация, както и примерни картички сигнали от Черноморието. Ако решите, можете да изпратете картичката сигнал до местната администрацията. Всички участници в конкурса печелят грамоти, а най-добрите ще бъдат отличени с награди.