Тази година кампанията бе открита от Професионалната гимназия "Алеко Константинов" с богата кулинарна и културна програма. В Ресторанта на открито бяха подредени коктейлни маси, отрупани с всевъзможни кулинарни изкушения.

Бъдещите гимназисти от двете основни училища - "Христо Ботев" и "Св. св.Кирил и Методий", и от Средно училище "Иван Вазов" бяха посрещнати от директора на домакините инж. Христинка Минова, която представи накратко утвърдената вече професионална паралелка "Ресторантьор" , „Готвач”, със специалности "Сервитьор-барман", Специалност "Обслужване на заведения в общественото хранене", "Кетъринг" и „Администратор в хотелиерството”.

Минова подчерта, че в гимназията работят по няколко международни проекта, участието в различни международни и национални състезания, в които учениците винаги печелят отличия и признание за таланта и уменията, придобити в учебните часове и практика.

Възпитаници на Професионалната гимназия разказаха за изкуството на кетъринга. Те обясниха, че това не е само вид услуга - приготвяне и доставяне на храни. Освен храната, кетърингът е и цялостната организация по обслужването на гостите. Той е съвкупността от интериор, хранене, обслужване, атракции и забавления. Изкуството да се създаде неповторима атмосфера за потребителя е същността на кетеринговото обслужване.

За изкуството "Кулинария" алековци отново разказаха своята неписана кулинарна приказка, в която представиха предимствата и актуалността на предлаганите професии.

Поздрав към кандидат-гимназиистите поднесоха танцьорите от фолклорната формация към училището - "Мераклии".

По традиция възпитаниците на Професионалната гимназия сами представиха вкусно и нагледно професиите, които се предлагат в двете паралелки.

И все пак, най-интересната и очаквана част за десетките гости, бяха отрупаните маси, подредени в Ресторанта на открито. Всеки един продукт бе представен от самите ученици. Освободени от надзора на своите учители, бъдещите гимназисти с удоволствие опитаха приготвените с майсторство и любов вкусотии.