© Община Мездра

В областното първенство по Футбол 7 при момчетата V-VII клас, което се проведе във Враца, взеха участие пет училищни отбора от нашия регион. Тимът на ОУ „Христо Ботев“ (Мездра) победи последователно ОУ „Св. Климент Охридски“ (Бяла Слатина) със 7:0, ОУ „Христо Ботев“ (Гложене) с 6:0 и СУ „Козма Тричков“ (Враца) с 2:0. Така възпитаниците на преподавателя по физическо възпитание и спорт Слави Маринов оглавиха крайното класиране с пълен актив от 9 точки и голова разлика 15:0 и се класираха за следващия, зонален етап на игрите.

Победителите играха в състав: Преслав Николаев, Марчело Атанасов, Петър Пановски, Мартин Йорданов, Борислав Цветков, Цветомир Караиванов, Теодор Георгиев, Константин Христов, Велян Костов, Владимир Георгиев, Виктор Павлов и Емил Ценов.

© ПГ „Алеко Константинов“ (Мездра)

Юношите VIII-X клас на ПГ „Алеко Константинов“ (Мездра) в състав: Калин Атанасов, Юлиян Петков, Лало Величков, Мартин Начев и Методи Петров (резерва), спечелиха областното първенство по бадминтон в тази възраст. В директна елиминация момчетата на преподавателката по физическо възпитание и спорт Христина Стоянова се наложиха над представителите на СУ „Христо Ботев“ (Враца) с 4:1 победи в срещите поединично и по двойки.

В същата възрастова група девойките VIII-X клас на ПГ „Алеко Константинов“ в състав: Василена Томова, Андреа Вацова, Теодора Тодорова, Милена Петрова и Преслава Генова (резерва), заеха второ място в областното първенство по бадминтон. Те отстъпиха пред своите връстнички от ПГ „Димитраки Хаджитошин“ (Враца) с 0:3 победи.

На второ място в областното първенство се класираха и тенисистките на ПГ „Алеко Константинов“ - девойки VIII-X клас в състав: Магдалена Коцева, Цветелина Дамянова, Преслава Генова и Андреа Вацова (резерва). Те победиха домакините от СУ „Христо Ботев“ и загубиха от тима на СУ „Васил Левски“ (Роман), който се класира за следващия етап на игрите.

Припомняме, че за зоналния етап в игрите се класираха и отборите по хандбал на СУ „Иван Вазов“ - момчета V-VII клас и юноши XI-XII клас.

© СУ "Иван Вазов"-Мездра

Утре, 15 март, футболният отбор VIII-X клас на ПГ „Алеко Константинов“ ще играят срещите от областния етап, които ще се проведат в спортен комплекс „Христо Ботев“ – Враца.

На 22 март са футболните мачове на юношите ХІ-ХII клас в Козлодуй, където ще участват учениците на СУ "Иван Вазов".

На 19-ти март са волейболните срещи на V-VII клас, а 20-ти март на 8-10 клас във Враца.

На 21-ви март в спортна зала „Христо Ботев“ в Козлодуй са волейболните мачове на ХІ-ХII клас. В тях ще участват класиралите се отбори на СУ „Иван Вазов“ - Мездра – юноши и девойки – ХІ-ХII клас.

Съгласно Правилата за провеждане на Ученическите спортни игри за ученици от V до XII клас през учебната 2023/2024 г., зоналните първенства, в които ще вземат участие представители на зоните Враца, Монтана и Видин, ще се проведат: за момичета и момчета V-VІІ клас - до 20 май, за юноши и девойки VІІІ-Х клас - до 30 май, за юноши и девойки ХІ-ХII клас - до 19 април.

Финалните състезания в осемте вида спорт: баскетбол, волейбол, Футбол 7, хандбал, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и шахмат, са през месеците май и юни.