Чаровните малчугани от най-слънчевата детска градина поздравиха своите по-големи приятели с песента „Коледа” и стихотворението„Рождество”.

„Алековци” разказаха за традициите и обичаите на Бъдни вечер и Коледа. Един от най-красивите обичаи в Рождественската нощ е коледуването. Но какво е Коледа без коледари? Млади момци в тежки ямурлуци пристигнаха и тук, наричаха и благославяха за здраве и берекет.

Специален поздрав за всички присъстващи бе изпълнението на прекрасните танцьори от ПГ „Ал. Константинов” и Средношколски танцов състав при НЧ „Просвета 1925” – Мездра.

Коледното настроение бе завладяло пълната зала, но пристигането на най-желания гост – дядо Коледа, предизвика истински възторг у малките палавници. С много шеги и закачки белобрадият старец трябваше да прочете писмата и да изпълни желанията на всички…Но…дали всички са били послушни?

Гости на коледното тържество бяха и учениците от 3-а клас при ИОУ „Св.св.Кирил и Методий” в Мездра.

Празникът продължи с весела викторина и богата трапеза за малки и големи с традиционни ястия, приготвени от „златните ръце” на бъдещите кулинари и техните родители.