Информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра и отчет на сметките за средствата от Европейския съюз за първото полугодие на 2016-та - тази е водещата точка, включена в дневния ред на редовното месечно заседание на Общинския съвет, което ще се проведе утре.

Местният парламент ще дебатира още Годишна програма за развитието на туризма, проект за изменение и допълнение на Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред и текущ отчет за изпълнението на Годишната програма за управление и разпореждане с общинската собственост през периода януари - май т. г.

Съветниците ще обсъдят още няколко отчета - за изпълнението на Програмата за работа с младежта за 2015 г., на Програмата за развитие и насърчаване на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм за м. г., както и отчетите за изпълнение на актовете на Общинския съвет и за неговата дейност от началото на мандата.

Общинският съвет ще разгледа също докладни от читалищата в Долна Кремена и Руска Бела за кандидатстване за еврофинасиране с проекти за ремонт на сградите на културно-просветните средища, молба за удължаване срока на оздравителния план на общинското транспортно дружество „Мездра-Автотранспорт 2003” и ще утвърдят договорите за сътрудничество с албанските общини Булкиза и Либражд.

Кметът на Мездра Генади Събков ще отговаря на шест актуални питания - три, отправени от Георги Валентинов (Коалиция „Народен съюз), две от Николинка Кътовска (ПП АБВ) и едно от групата общински съветници от ПП ГЕРБ.

Сесията на Общинския съвет е в четвъртък от 16:00 часа и ще бъде предавана на живо по Телевизия „Враца”.