Както всяка година, абитуриентският бал на най-голямото училище в Мездра се превръща истински празник за града. За да споделят радостта и емоциите на младите хора бяха дошли роднини, близки и приятели.

Изключително развълнуван бе класният ръководител на 12 „б“ клас Албена Цолова: „Те са много специални за мен, защото сме заедно вече осем години. Пожелавам им да бъдат много успешни и да не спират да мечтаят. Сигурна съм, че ще успеят, само трябва да вярват в себе си“, каза за MediaNews Албена Цолова.

След традиционните снимки с близките, както и пред лика на патрона на училището - Иван Вазов, дефилето на абитуриентите потегли към центъра на града, водено от мажоретки и духова музика.

Абитуриентите поставиха цветя пред паметника на загиналите във войните в централната алея и продължиха към площад "България", където ги очакваше музикална програма.

Поздрав към всички завършващи направи кметът на община Мездра – Иван Аспарухов.

От името на родителите Теодора Илиева изрази своята благодарност към учителите и пожела на младите хора да бъдат здрави, успешни и все така устремени в преследване на мечтите си.

В отговор на пожеланията, абитуриентите обявиха, че се отказват от празничната заря, а средствата, събрани за нея, ще бъдат дарени за благотворителност.

Но все пак, като израз на признание към благородния жест на младите хора, зарята бе подарена от спомоществователи.

След тържествената церемония на площад „България“ зрелостниците поеха към ресторанта, където ги очакваше един прекрасен и незабравим купон.