Тържественото изпращането на Випуск 2024 започна с изнасяне знамето на училището и предаването му на новите знаменосци. Празникът продължи с художествено-музикална програма от възпитаниците на учебното заведение. И както винаги, краят на програмата завърши с вихрения танц на танцьорите от клуба по хореография, част от който са и трима абитуриенти. Макар и официално облечени, сърцата на момчетата не издържаха и се впуснаха в ритъма на танца, играейки своето последно училищно хоро.

Директорът на учебното заведение – Мариела Горанова, поздрави зрелостниците по случай тяхното завършване.

Двенайсетокласниците от 12 „а“ поднесоха на своите учители оригинални подаръци, изработени от тях и им благодариха за търпението и разбирането през годините. А учениците от 12 „б“ благодариха на своите първи учители и на своята класна – Албена Цолова, обещавайки си, че скоро пак ще се срещнат

Класният ръководител на 12 а - Йорданка Илиева сподели, че през годините в този ден винаги има и много радост и усмивки, и много тъга. Тя пожела на момичетата и момчетата да продължат да вярват в себе си, да постигнат мечтите си, но най-вече да бъдат добри хора.

А Димитър Цветков от същия клас заяви:„ Усещането че завършвам е хубаво, но и малко тъжно. Тъжно, защото тук са всичките ми спомени, детството ми, тийнейджърските ми години, приятелите, Но все пак ние ще се виждаме, но и ще срещнем нови приятели. От тук тръгвам към Академията на МВР. Там продължавам.”

Интересен бе фактът, че Митко е един от тримата абитуриенти, които освен в училище, са израсли и в Ансамбъл „Мездра”. Той е сигурен, че танците ще се впишат подобаващо в полицейската униформа.

„Ансамбъл „Мездра” е всичко за мен – разказа Митко.- Винаги идвам на репетиции и ще продължавам да идвам. Не зная, толкова много го обичам и съм сигурен, че и след 80 години пак ще се връщам и ще бъда част от него” – допълни той.

Накрая абитуриентите спазиха ритуала за прощаване със знамето на училището и с емблематичното броене от 1 до 12 огласиха училищния двор.

Гости на церемонията бяха Илияна Александрова – от Дирекция „Образование и хуманитарни дейности” в Община Мездра, бивши учители и служители на учебното заведение, родители.

Последен учебен ден бе и за другите средни училища в община Мездра. В ПГ „Васил Левски” изпратиха 12 абитуриенти. В ПГ „Ал. Константинов” последният звънец удари за 20 зрелостници, а в СУ „Св. Климен Охридски” в с. Зверино, 11 дванайсетокласници прекрачиха прага на училището за последен път.