Приветствие към абитуриентите направи директорът на гимназията Мариела Горанова, която пожела да бъдат успешни и да няма такива препятствия, каквито имаха през тази пролет.

„Успява този, който се бори. Изберете това, което ви носи удоволствие и ще ви развива. Бъдете здрави и разумни!“

Средното си образование, с отличен успех, завършват четирима зрелостници. Това са Лъчезар Луканов с успех Отличен (5,74), Памела Георгиева – 5,78, Гергана Иванова – 5,54 и Цветина Пелова – 5,52. Отличниците на випуска получиха медали и грамоти.

За MediaNews Памела Георгиева заяви, че е горда да може да прослави училището по този начин. Младата дама е избрала Софийския университет, където да продължи своето образование.

Отличникът сред момчетата – Лъчезар Луканов, беше много емоционален и щастлив от този успех. Той ще продължи своето развитие в Техническия университет в столицата със специалност „Софтуерно инженерство“.

След връчването на дипломите и общите снимки, празничното шествие, водено от девойки, носещи трансперант с името на училището и балони, символизиращи випуска, се отправи към центъра на града. По време на дефилето младежите поднесоха цветя пред паметника на загиналите във войните "Св. Георги".

Преминавайки през площад „България“, под аплодисментите на събралите се граждани, абитуриентите влязоха в ресторант "Родина", където продължи тяхното тържество.