Иновативен метод, чрез който учениците овладяват допълнителен материал и веки месец изучават различен предмет на английски език. Този месец бе посветен на географията. Една от ученичките избрала да говори за Индия, което подсказало на Йоана да поканят индийски гражданин в един нетрадиционен час: среща разговор с баща и син от Делхи, Индия - Маноуш БардуачиМаниш Бардуач , дошли да живеят във Враца. Бащата, е бизнесмен, който преди 12 години случайно научава за България и си купува имот в мездренското село - Старо село. Впечатлен от красивата природа и българския дух, решава да се премести да живее в България за постоянно, заедно със съпругата си филипинка и с двамата си синове.

Ученичките Лилия Неновска и Наташка Андреева, възпитанички на школата по индийски танци КАЯ, с. Брусен, с ръководител Катя Тошева, бяха подготвили изненада за гостите-индийски танци в традиционни костюми, изрисувани с къна.

Урокът среща се превърна почти в интервю към двамата гости, които отговаряха на различни въпроси, задавани от любопитните момичета и момчета -за местоположението на Индия, за броя на населението, който към момента е близо 1,4 милиарда, какъв е основния транспорт, има ли корупция и как се справя държавата с това, за радиация в реките в Индия и много други.

Гостите отговаряха с усмивка и желание, и изразиха възхищението си от нашия край.Според тях, Врачанският регион е най-красивата част от България и се опитват да привлекат и други индийци, които да инвестират и да развият района.