ДЕКЛАРАЦИЯ

на групата общински съветници от БСП - Мездра

Уважаеми съграждани, жители на община Мездра,

Отново дойде време да застанем решително зад онези хора - нашите лекари, сестри и санитари, които, пренебрегвайки облаги и по-големи доходи, останаха да работят в нашата болница.

Ние смятаме, че МБАЛ - Мездра е не само лечебно заведение, а институция с ярко изразено социално значение и функции. Затова трябва да я пазим, да помагаме и да не позволяваме и за момент да повярваме, че болниците не са нищо друго, освен търговски дружества. Не може с лека ръка да превръщаме лекарите в еднолични търговци, а пациентите във финансови единици.

На последната сесия на Общинския съвет бе разгледан и разискван годишният финансов отчет на МБАЛ - Мездра за 2016 г. Уви, нашите призиви, че здравеопазването не бива да се превръща в политически инструмент, че с неприемането на отчета следват финансови санкции, които може да доведат до тежко състояние, до пагубни последици за нашата болница, не бяха чути и съветниците от останалите политически партии и коалиции сториха немислимото - не го приеха!

Защо ?!

Питайте ги !

Здравето не е политика, болниците са не само търговски дружества, а силно изразени и жизнено необходими социални институции! Лесно се затваря, закрива, разрушава, но трудно се гради!

Екипът на МБАЛ - Мездра заслужава нашата благодарност и признателност и така, както те и за миг не биха изоставили човек, макар и беден, безработен, но все пак човек, нуждаещ се от лечение - ние също ще отстояваме нашата обща кауза.

Нашата позиция е, че болница в Мездра ще има!

Групата съветници от БСП в Общински съвет - Мездра