"В най-скоро време предстои областно съвещание на партията на тема: „Северозападна България - проблеми и перспективи“ с проф. Нено Димов, депутатите от БСП и ГЕРБ, доц. Борислав Великов, работодателските организации в България и Сергей Станишев. Това няма да е формална сбирка, а форум, нужен ни е проектозакон за икономическо оживление на Северозапада", категоричен е Младенов, който зачита предишните опити за прокарване на инвестиционна програма.
Най-големият проблем според него е борбата с бедността, липсата на работна ръка, липсата на работни места. "Проблемите на Българския Северозапад нямат цвят, те са еднакви за българи, цигани, турци, да си подадем ръка, глада, бедността, мизерията са общи проблеми, да си подадем ръка", допълни той.

В коференцията за вътрешнопартийната организация и кадрите на БСП в съвременния етап участваха, известни дейци на партията, членове на Изпълнителното бюро, бившият лидер на БСП Михаил Миков, Георги Гергов, Атанас Мерджанов, Калинка Николова. Изказванията бяха конструктивни за кадровата и коалиционна политика, без персонални нападки.

"Решени сме да изработим и защитим програма за развитието на Северозапада, иска ни се да бъдем локомотива", заяви Младенов.