"Една малка аритметика: храната на месец ни струва около 1800 лв., ток, наем, вода - около 300 лв., пишат още от Animal help - Мездра. Ваксини (една ваксина е около 20 лв., а ние имаме 118 кучета). Хапчета за вътрешно обезпаразитяване (на три месеца около 300 лв.), препарат за бълхи и кърлежи (всеки месец по около 150 лв.). Лечение, ако се наложи (знаете, там говорим за доста пари), гориво (средно около 150 лв. на месец), а работим и безплатно, освен това и не взимаме една стотинка за работата си.

Вече три години гледаме, улавяме, ваксинираме, лекуваме, обезпаразитяваме кучетата за наша сметка. Общинските кучета! Не нашите, а тези на Общината, кучетата на всеки един от нас в града. До миналия месец Общината поемаше малка част от храната, тока, наема и водата. Оттук-нататък не желае да го прави.

Това, което ние им предложихме, беше те да поемат поне храната, а ние отново да поемем по-голяма част от отговорностите, като най-вече да гледаме кучетата (всекидневно след работа по около 3-4 часа), да работим без да получаваме и стотинка, да плащаме тока, водата, наема, горивото, лечение, ваксини, обезпаразитяване, да хващаме кучета безплатно и да ги кастрираме.

Е, Общината не желае да поеме отговорност за тези общински кучета, а на нас не ни оставя нищо друго, освен да ги пуснем в центъра на града, защото ние няма откъде да намерим толкова пари за всичко, което е необходимо. А и ни писна всеки месец да стоим без пари, за да спонсорираме БУКВАЛНО Община Мездра.

Три години са достатъчни. Три години мълчахме и работехме за благото на кучетата, майките, децата, бабите, за всеки един гражданин на тази община. Но вече не можем да продължаваме така. Или Община Мездра ще поеме отговорност за този приют, както е по закон, или на нас не ни остава нищо друго, освен да пуснем кучетата в центъра на града. Представете си само прекрасния ни център с люлките + 118 нови обитателя...”, предупреждават в заключение от Animal help - Мездра.