Петима висококвалифицирани кинезитерапевти са обучени да работят с новия апарат. Той е комбиниран и с него ще могат да се извършват електротерапия, ултразвук и вакуумтерапия, както и козметични процедури, обясни д-р Василовска.

През тази година с капиталови средства здравното заведение ще може да закупи още три нови апарата за провеждане на лимфен дренаж, текáр терапия (таргетираната радиочестотна терапия, позната и като текáр, е сред най-ефективните методи за незабавно лечение на болки, травми и заболявания в мускулите и ставите. ) и други процедури.

В болницата се провеждат и рехабилитации на опорно-двигателния апарат, централната и периферната нервна система, детска церебрална пареза, родови травми и други. Осигурена е възможност за подводна гимнастика, тангентор, перлена вана и още лечебни процедури. В нея се предлагат и допълнителни медицински услуги, като ехокардиография, ехографии на коремните органи и щитовидната жлеза.

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести има една от най-добрите бази в Северозападна България и работи със Здравната каса.