Управителят на здравното заведение д-р Валя Василовска запозна зам.-министъра с проблемите на болницата и представи своите идеи за възможностите, които могат да спомогнат за нейното развитие. По време на разговора д-р Султанка Петрова изложи вижданията си за включването и използването на различни програми, за разширяването на дейностите в болничното заведение.

Заместник-министър Петрова разгледа материалната база, новооткрития воден сектор, салона за физиотерапия и отбеляза, че всичко това представлява една уникална възможност за създаване на обособен рехабилитационен център за целия регион.

Природните дадености, изградена инфраструктура, мястото и сградния фонд на здравното заведение и не на последно място - специалистите, работещи в болницата, предимно млади хора, създават отлични условия за кандидатстване по различни социални програми. А именно, съвместни с Министерството на здравеопазването социални програми, насочени към хората с физически увреждания и възрастните хора.

Султанка Петрова обърна внимание на това, че през следващата 2018 г. предстои стартирането на нова програма, която е насочена именно към тези социални групи и включва различни видове трудови и арт терапии.