Каменов обясни, че сградата е с олекотени конструкции, не изглежда добре, амортизирана е, не е конкурентоспособна на другите търговски обекти, не е атрактивна за наемателите и е скъпа за поддръжка. Той съобщи, че на предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде внесена докладна относно разработването на частично изменение на подробен план за регулация и застрояване на Административно-търговски център на регулирания поземлен фонд „Сувенирна палата”.

Идеята на общинската управа е да бъде обявено изграждане на нов търговски център с очакване на инвестиционни предложения от инвеститори, които да поемат ангажимента да съборят сградата и на нейно място да издигнат нова със същото име - Сувенирна палата.

Каменов беше категоричен, че Сувенирна палата ще има, но тя ще е модерна и функционална, с красива визия. До избирането на инвеститор и одобрение на проект търговците, които са наели терени в палатата, ще продължат да ги ползват. Договорите да наем с тях ще бъдат прекратени, когото се наложи по взаимно съгласие и след построяването на търговския център ще им бъде предложено отново да наемат обекти в него.

Предстои и освежаване на парковото пространство пред новия търговски център, като това ще бъде приложено в офертата към бъдещите инвеститори. След като мине докладната на заседание на Общинския съвет обявлението за инвеститорите ще бъде пуснато до края на тази година, увери Каменов. "Отваряме възможност за публично обсъждане, допълни кмета и очакваме предложения от страна на гражданите, за това каква трябва да бъде визията на новата сграда според тях.