След отслужения водосвет, Врачанският митрополит Григорий каза, че за всички е радостно това начинание, което ще е за полза на хората. "В този ден, когато освещаваме и благославяме началото на това строителство, се молим на Бога да дарува на всички, които ще се трудят на този строителен обект, много здраве, сили, ползотворна работа и Божието благословение да бъде върху всички тях. С Божията подкрепа нека всичко се извърши в срок, качествено и да няма никакви беди и злощастия по време на строителството", пожела владиката.

Кметът на Враца Калин Каменов изрази увереност, че съвсем скоро на мястото на Сувенирната палата, ще бъде изградена конкурентоспособна сграда, отговаряща на днешното съвремие.

Илиан Цветков съобщи, че срокът за изграждане на новата сграда е 15 месеца. Той допълни, че по искане на собствениците на сгради, граничещи с Търговския център, ще бъдат ремонтирани и техните фасади. Днес фирмата изпълнител започва строителната дейност на обекта с обещанието финалът да бъде преди обявения краен срок за изграждането на модерната сграда.