За членове на Църковното настоятелство при мездренския храм бяха избрани Дончо Дончев и Зоя Златева, които получиха най-много - по 34 гласа, Валентин Вълчев - с 33 гласа, Тони Йорданов, Яна Нинова и Владислав Данков - по 32 гласа. От тях Вълчев, Йорданов и Данков бяха и в предишното настоятелство, а Дончев, Златева и Нинова са новоизбрани членове. Председател на Настоятелството по право е енорийският свещеник на Мездра протойерей Данаил Цинцарски.

В Проверителната комисия влязоха арх. Анета Гергова, Елена Нанова и Светлана Мицева, които получиха максималния брой гласове - по 35. Съставът на комисията остава непроменен от предходния мандат.

Според Устава на БПЦ, за член на църковното настоятелство може да бъде избран всеки български гражданин, навършил 30 г., който е кръстен православен християнин, член е на съответната енория, не е осъждан за престъпления от общ характер или за църковни провинения и простъпки, запознат е с основните истини на православната вяра и е познат със своя благочестив и честен живот.

Новоизбраното Църковно настоятелство и Проверителна комисия предстои да бъдат утвърдени от Врачанския Епархийски съвет на заседание под председателството на Н. В. Пр. Митрополит Калиник. Те са с 4-годишен мандат, т. е. до есента на 2020 г.

На 27 ноември избор на църковни настоятели се проведе е в останалите действащи православни храмове в Мездренската духовна околия, в чийто диоцез влизат и храмовете на територията на община Роман. Там, където не е проведен такъв избор, гласуването ще се проведе тази неделя.