На редовното заседание на Общинския съвет вчера, кметът Калин Каменов подробно отговори на питанията на най-младия общински съветник. Стана ясно, че до месец предстои изготвянето на проект за типови огради на гробищните паркове във Враца. Проектът ще бъде внесен за разглеждане в Общинския съвет.

В изграждането на новата ограда на гробищния парк ще бъдат вложени средства в размер на 7 200 лв. от капиталовата програма на община Враца. По вторият въпрос, за осветлението на пътя между ж.к. „Дъбника” и ж.к” Сениче”, Каменов беше категоричен, че ще бъде направено предложение за включване на средства в капиталовата програма за 2019 г за обезпечаване на тази необходимост.

Във връзка с питането за голямата популация на бездомните кучета на територията на града, кмета заяви, че в капиталовата програма за следващата година ще бъде заложено завършването на общинския изолатор на бездомните кучета във Враца. Той обяви, че в града се пускат безстопанствени четириноги от други населени места.

Според оперативна информация животните се транспортират от София, Ботевград и Монтана. Съветника д-р Златев потвърди, че лично е попадал на кучета с чипове от Плевен. Кметът уточни, че с официално писмо е поискано съдействието на ОД МВР – Враца и на установените места, откъдето се пускат животните ще бъдат поставени камери, чрез които да се установят откъде и кой ги изхвърля тук, за да се освободи от тях по удобен начин.