С Решение № 7 от 15-ти ноември, миналата година Общински съвет – Враца определи за делегат в Общото събрание Нели Стоянова от групата на ГЕРБ. Тогава тя изпълняваше функциите на председател на Общинския съвет, избрана с мнозинство на 6-ти ноември. Изненадващо в средата на юни, Стоянова подаде оставка. За обществеността така и не стана ясно имало ли е конфликт, свалили ли са съпартийците си доверието в нея?

В заявлението за напускане на местния парламент, Стоянова посочи „лични причини” и вече се върна на предишния си пост –директор на Дирекция „Социално подпомагане” във Враца.. С прекратяването на нейните пълномощия и като общински съветник, логично тя не може да осъществява възложеното и представителство в НСОРБ.

По тази причина новоизбраният председател Владимир Христов, ще внесе предложение на сесията във вторник за избор на представител в Общото събрание на националното сдружение на общините. Предстои съветниците от различните политически групи да представят свои кандидатури и чрез гласуване да бъде избран един нов делегат.

На заседанието във вторник ще бъде упълномощен и нов представител на Общински съвет за член на Областния съвет за развитие на Област Враца, тъй като и тази функция е изпълнявала Стоянова.