Проектните дейности са насочени към осигуряване на подкрепа за създаване на ново социално предприятие, което чрез безвъзмездна финансова помощ ще осигури заетост за период до 12 месеца на лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица.

За дейността на обществената пералня ще се използва недвижим имот, частна общинска собственост в бл. "Металург-5“, в партерната част на сградата, който ще се преустрои, ремонтира и оборудва с пералня със сушилна и гладачница.

По проекта ще се осигурят наставници, които за период от 6 месеца ще подпомагат наетите работници. Планира се проучване на търсенето и възможностите за пазарна реализация на предоставяните от социалното предприятие услуги с партньорството на Сдружение "Нов път”, което има опит при реализиране на проекти в областта на социалното предприемачество.

Идеята на местната управа за новото социално предприятие ще бъде представена чрез докладна до Общинския съвет от кмета Калин Каменов на предстоящото заседание на местния парламент на 20 декември и ще бъде подложена на гласуване.