На срещата с презентация ръководителя на проекта Силвия Ганева представи изпълнението на проектното предложение и неговите специфични цели, на гражданите в област Враца относно политиките на ЕС, Споразумението за партньорство, управлението и изпълнението на ЕСИФ в България и региона; повишаване на достъпа до информация и популяризиране на възможностите, които предоставят програмите, съфинансирани от ЕСИФ в област Враца; надграждане на капацитета на бенефициентите за подготовка и изпълнение на проекти, съфинансирани от ЕСИФ; предоставяне на конкретна информация за открити процедури по програмите.

Разпространена е информация и документи за повече от 40 открити процедури за кандидатстване с проектни предложения по оперативните програми, разпространени са безплатни информационни материали, издавани от Европейската комисия и други европейски институции. ОИЦ е предоставил отговори на въпроси на повече от 2600 потенциални бенефициенти за възможностите за кандидатстване по оперативните програми - на място в офиса на ОИЦ, по телефона и по електронна поща.

Отчетено бе още: Издадени 3 брошури „Добри практики на област Враца” – с общ тираж 300 бр.; 60 проведени информационни събития по общини в Област Враца за популяризиране на ролята на ЕС и информиране за възможностите за финансиране по програмите; 2 проведени информационни събития във Враца на тема „Предизвикателствата пред България като член на ЕС, в т.ч. в контекста на Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г.; 3 проведени инициативи на мрежата от ОИЦ на тема „Успешни заедно”, „Заедно за Европа” и „Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС“, съгласно Годишния план на ЦКЗ; един проведен бизнес форум „Иновации и интелигентен растеж “; ОИЦ - Враца дава достъп до информация чрез отговори на запитвания, отправени по телефон, по поща, чрез имейл, факс или през уеб-сайта на мрежата.
В срещата пред медиите управителя на офиса Цветана Иванова представи допълнителните дейности и предизвикателства пред екипа за периода 2016-2018 година. и благодари на медиите за тяхната подкрепа и своевременно отразяване на събитията през годините.