При гостуването си в Мездра през пролетта с пиесата "Всичко или нищо" Христо Шопов обяви, че 20% от всеки закупен билет ще бъдат дарени в помощ на "Animal Help". Актьорът и екипът му организираха безплатна кастрация на кучетата в Мездра. За кампанията бе поканил специалисти от Сдружение “Ветеринари в действие”, която обаче така и не се състоя, поради отказа на местни ветеринари.

Този провал не успя да откаже Шопов от желанието му да помага на доброволците от "Animal Help Mezdra" и обеща да направи филм за тяхната организация, озаглавен "Втори шанс".

Кинолентата е изцяло с благотворителна цел и разказва за хората, за тяхната ангажираност и безразличие към света, в който живеем, за отношението им към животните, отговорността към домашните любимци и за проблема с бездомните кучета.

Премиерата на документалния филм за "Animal Help Mezdra" "Втори шанс” се състоя в началото на месец декември в столичното Кино "Одеон". Тя събра повече от 150 зрители, сред които и много деца - ученици от 7 Средно училище "Св. Седмочисленици", водени от учителката си по английски език Мая Тошева, които получиха най-важния урок в живота си: как да бъдат добри хора.

На премиерата присъстваха главните герои в късометражния филм - добротворците от гражданско сдружение "В помощ на животните в Мездра" Станислав Марински-Тачи, Цветомира Калинкинска, Йосиф Качев и Калин Стаменов, за които всеотдайните грижи за бездомните кучета вече години наред са се превърнали в житейска мисия.

"Втори шанс" е един вълнуващ разказ за добротворството като смисъл на човешкия живот. За състраданието. За безвъзмездната съпричастност към съдбата на тези, които се нуждаят от помощ. Но и за човешката жестокост и безразличие.

Най-високата оценка и признание за непреходните послания на кинолентата обобщи един от зрителите: "Каузата е голяма - по-голяма от Света!"

Благотворителните прожекции на документалния филм продължиха на 10 и 17 декември в София и с две прожекции на 15 декември в Кино "Роял" - Мездра.

Така възможността да дадеш Втори шанс се оказа мисия възможна.