На премиерата присъстваха главните герои в късометражния филм - добротворците от гражданско сдружение "В помощ на животните в Мездра" Станислав Марински - Тачи, Цветомира Калинкинска, Йосиф Качев и Калин Стаменов, за които всеотдайните грижи за бездомните кучета вече години наред са се превърнали в житейска мисия.

Премиерата уважи целият творчески екип на кинолентата: режисьорът Христо Шопов, сценаристът Паулина Трифонова, операторът Долорес Алварадо, композиторът на музиката към филма Светлин Къслев и др. Сред зрителите в залата беше и популярната българска поп певица Жана Бергендорф.

"Втори шанс" е един вълнуващ разказ за добротворството като смисъл на човешкия живот. За състраданието. За безвъзмездната съпричастност към съдбата на тези, които се нуждаят от помощ. Но и за човешката жестокост и безразличие.

Може би най-високата оценка и признание за непреходните послания, които отправят като предизвикателство към всички нас авторите на филма, бяха аплодисментите на зрителите след края на прожекцията.

Както сполучливо се изрази един от зрителите: "Каузата е голяма - по-голяма от Света!"

"Беше страхотно!, споделиха в социалната мрежа по повод премиерата на филма от Animal Help Mezdra. Залата беше пълна и всички много се вълнуваха. Имаше сълзи в очите, радост, усмивки, смях и много прегръдки. За първи път куче беше заведено на филм :) Благодарим на всички, които бяха там! Благодарим на целия екип на филма за това Чудо!”

"Да дадеш "Втори шанс" за живот, това е нещо наистина специално, безкрайно достойно и повече от велико!, написаха от своя страна продуцентите на кинолентата от Sublime Media Room. Благодарим на всички, взели участие в тази кауза по един или друг начин! Благодарим, че залата се изпълни с толкова хора с големи сърца! Благодарни сме, че голяма част от присъстващите ни бяха деца и подрастващи - нашето бъдеще! Благодарим от сърце, че помагате да помагаме!"

Благотворителните прожекции на документалния филм "Втори шанс" продължават. Следващите са на 10 и 17 декември от 18:30 часа в Кино "Одеон" - София.

Междувременно на 15 декември (събота) от 18:00 часа кинолентата ще бъде представена и в Кино "Роял" в гр. Мездра. На прожекцията ще присъстват Христо Шопов и целият творчески екип на филма. Билетите вече са в продажба и могат да се закупят на касата на киното.

Всички средства, събрани от благотворителните прожекции, ще бъдат преведени по банковата сметка на Animal Help Mezdra:

IBAN: BG79UBBS88881000962248 - в лева,

BIC: UBBSBGSF

Сдружение "В помощ на животните в Мездра"

Ти също можеш да помогнеш!

По Коледа наистина стават чудеса, само трябва да повярваш!