За да подкрепи благотворителната кауза, целият екип бе дошъл на поредната прожекция на филма в града край Искъра. Припомняме, че проектът, в подкрепа на "Animal Help Mezdra", стана възможен благодарение на оператора Долорес Алварадо, звукооператорите Павел Георгиев и Росен Павлов, на монтажиста Aманда Санчес и композитора Светлин Къслев, Людмила Йорданова-Златкова - графичен дизайн, Живко Чакъров - цветни корекции и Кино "Одеон".

Преди началото на филма, Христо Шопов заяви за Media News, че за него е важно да се покаже една истинска история за човечността, отговорността и достойнството на едни млади хора, които са се посветили на една благородна кауза.

„Чудеса не се случват, но има неща, които всеки да види и да повярва, че доброто съществува. Бях изключително впечатлен от тези млади хора, Тачи и Цвети, които правят нещо истинско. Нещо, което е отговорност на всеки един от нас. И двамата заслужават Мездра да се гордее с тях. Има много още да се желае, от институциите, от които зависи осигуряването на условия и да им се помага. Вярно е, че общината оказва някакво съдействие, но това е недостатъчно. Смятам, че всеотдайността и любовта на Цвети и Тачи и на "Animal Help Mezdra", с която правят всичко това, и подчертавам, безвъзмездно, трябва да бъдат най-сетне разбрани, защото те не просто се грижат за бездомните 122 кучета, те се грижат за бездомните кучета на Мездра. С една дума, вършат безвъзмездно работата на общината. А това трябва да бъде разбрано от тези, от които зависи осигуряването на условия и да им се помага“ – разказва Христо.

„Видяхме и т. нар. „приемник“ в с. Кален, но бяхме потресени – разказва операторът Долорес Алварадо. – Не само заради условията, а и за хората, които уж се грижат за 40-те четириноги. Тези хора не знаеха защо са там, имаш усещането, че се чувстват като наказани да работят на това място. В отношението им се усещаше по-скоро омраза към животните, а самите те като наказани да вършат всичко това, за което им се плаща“.

След двете прожекции, единият от героите на филма – Тачи, публикува в социалните мрежи своята благодарност към хората от Мездра: „Благодаря на всички, които отделиха част от свободното си време и пари, и се включиха в нашата битка. Безброй благодарности на Христо и целия прекрасен, невероятен екип на „ВТОРИ ШАНС“.

ХОРА ! Мездра, благодаря ви за уважението. В залата отново имаше деца, които с интерес слушаха и гледаха филма“.

В този емоционален пост Тачи изрази не само своята благодарност, но и надеждата, че децата на Мездра ще растат с друго усещане за света около тях, че кучето не е просто животно, то е отговорност и безусловна вярност, когато се отнасяш с любов и довереие.