- Добре дошъл отново в зала "Младост"!

- Добре заварил!

- Започна ударно още в първия си мач?

- Е, чак ударно, не. Постарах се да дам всичко от себе си, да играя добре и да помогна на отбора.

- Изглеждаш възмъжал, спокоен, играеш с повече самочувствие, така ли е?

- Това може вие да кажете. Аз тренирам много, старая се да израствам във всичко, не само в играта. Опитвам се дабъда по-спокоен, да не се подавам на емоции и да бъда по-добър и като човек.

- Имаш само една тренировка и половина с Монтана?

- Да, защото в деня преди мача с Марек бях болен. Днес също не се чувствам добре, но исках да помогна на момчетата с каквото мога. Надявам се да със се справил.

- Имаше много малко време да се сработиш с новите си съотборници. Доколко успя?

- Аз се познавам с повечето момчета, играли сме заедно. С новия разпределител (Сергей Андриевский) се разбираме добре. Чувствам се обаче отпаднал и не успях да отиграя както искам някои топки. Ще тренирам много и за следващата среща (гостуване на Дунав) ще съм по-добър.

- Какво научи от престоя си в полския Сточния (Шчечин)?

- Радвам се, че бях там, че имах възможност да тренирам с такива големи състезатели, да бъда част от този отбор. Постарах се максимално да взема от тях, от техния професионализъм, от отношението им в тренировъчния процес и извън него. Съжалявам, че така се получи с отбора, но не е моя работа да коментирам това. Сега съм в Монтана и се чувствам добре.

- Каква е разликата между полското първенство и българското, между Сточния (Шчечин) и отбора на Монтана?

- Разликата е голяма, защото в Полша играят едни от най-добрите волейболисти в Европа и света. В България също има много момчета, които имат качествата да играят на такова високо ниво и смятам, че трябва да им се даде шанс.

- С какви амбиции се завръщаш в Монтана, с който през миналия сезон спечели сребърните медали в Суперлигата, игра финал за Купата на България и ¼ финал в третия по сила европейски турнир "Чалъндж къп"?

- Страхотна година за мен и за отбора, надявам се този сезон да надградим. Това, че в момента Монтана не се представя най-добре не трябва да ни отчайва. При първия ми престои тук завършихме редовния сезон с 8 победи и 3 загуби, сега сме 5-4, надявам се в оставащите срещи да подобрим играта си, да ги спечелим и да се завърнем в челото.

- С добра игра ще върнете и зрителите в зала "Младост"?

- Така е, но аз искам да благодаря на феновете за подкрепата през миналия сезон. Във финалния турнир за Купата залата бе пълна, чувствахме обичта на нашите привърженици. Надявам се да ги радваме отново, да ни подкрепят все така и да успеем да запалим по спорта и малките деца.

Интервюто взе: Петьо Петров