Днес бе даден стартът на строителните работи на четирилентовия скоростен път Мездра - Ботевград в участъка Мездра - Ребърково. Пътят е разделен на два лота.

За изграждането на Лот 1 от инфраструктурния проект ще бъдат отпуснати 32 999 946 лева без ДДС, а стойността на Лот 2 е в размер на 222 479 922 лева без ДДС.

Пътят между Мездра и Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, с габарит 20 м, т. е. двойно по-широко от настоящото. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде разширен до новия габарит, а настоящото вече се ремонтира и реконструира.

Както вече Media News писа, на 19 октомври бе даден старт на работата по 4-километровия участък от третокласния път Мездра – Роман в отсечката между Мездра и село Горна Кремена.

За ремонта на този участък са осигурени над 2.8 млн.лв. по програмата за текущ ремонт и поддържане от бюджета на АПИ. Предвижда се изпълнение на изцяло нова конструкция на пътното тяло, изграждане на банкети, канавки, както и дренажна система.

От строителната фирма обещават, че ремонтът на участъка да бъде изцяло приключен до началото на зимния сезон.

По време на инспекцията, регионалният министър поясни, че за ремонтните дейности на 27,6 км от третокласния път Мездра – Роман има изготвен и одобрен технологичен проект. Предвидената стойност на ремонтните дейности е 16 млн. лв, а срокът за изпълнение е до края на следващата година.