За ремонта на този участък са осигурени над 2.8 млн.лв. по програмата за текущ ремонт и поддържане от бюджета на АПИ. Предвижда се изпълнение на изцяло нова конструкция на пътното тяло, изграждане на банкети, канавки, както и дренажна система.

До началото на зимния сезон се очаква ремонтът на участъка да бъде изцяло приключен, обещаха от строителната фирма.

„За ремонтните дейности на 27,6 км от третокласния път Мездра – Роман има изготвен технологичен проект, който е одобрен“, обясни регионалният министър и допълни, че индикативната стойност на ремонтните дейности е 16 млн. лв.

Срокът за изпълнение е до края на следващата година.

До края на април следващата година ще приключи ремонтът на част от пътя Софрониево – Бутан, стана ясно при днешната проверка на министър Аврамова.

В момента се извършват превантивни ремонтни дейности на 6,3 км от третокласния път, които стартираха още през месец май тази година. За тях са осигурени почти 660 хил. лв. от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. В рамките на ремонтните дейности се предвижда изсичане на храсти и млада гора в обхвата на републиканския път, изпълнение на отводнителни мероприятия, частични ремонти на пътната настилка. Ремонт се прави и на мостовото съоръжение над река Огоста, което е строено 1966-та година. Ще бъдат подменени дилатационни фуги на моста, тротоарни конзоли и парапет за пешеходци.

Ремонтът на моста трябва да приключи преди зимния сезон, увериха от фирмата изпълнител. Временно, поради повреда на основна строителна машина, работата е била спряна, но повредата е отстранена и ремонтните дейности на пътя продължават.


Източник: novini.bg