Необходимо е шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно пътната организация и въведеното ограничение на скоростта до 50 км/ч., съветват от АПИ.

Припомняме, че от 19 февруари движението по пътя Мездра – Лютидол се извършва двупосочно в по две ленти в посока. Само в района на Лютидол автомобилите преминават в една лента.

Радостта ще бъде кратка, тъй като трасето от Е-79 между Мездра и Ботевград тръгна временно - само за два месеца. През пролетта, след като бъдат издадени необходимите разрешения за строеж, предстои движението по трасето да бъде ограничено, за да продължи изграждането на тежките участъци между Лютидол и Новачене, както и двата пътни възела при Дърманци и Мездра.

През това време ще бъдат ремонтирани най-тежките участъци от пътищата, по които минава отклонения заради разширението трафик. До следващото затваряне се очаква да бъде завършен мостът при село Горна Кремена, от където ще се насочи тежкотоварният трафик към Видин, за да не се прави големия обход през Плевен.

През следващата година ще приключат дейностите само по пътни възли, като работата по тях няма да налага спиране на преминаващите автомобили.